Kobra 11

Semir Gerkhan

Semir nejlepší policista na světě

Semir Gerkhan je fiktivní postava vrchního komisaře dálniční policie z německého seriálu Kobra 11 ♥. V tomto seriálu vystupuje od 1. série 3. dílu až do nynější 16. série. Ztělesnil ho německo-turecký herec Erdogan Atalay a v českém znění namluvil Bohdan Tůma.
Pohlaví: muž
Povolání: policista (dálniční policie)
Hodnost: Vrchní komisař
Manželka: Andrea Shäferová-Gerkhanová
Děti: dcery Aida (2005), Lale (2009)
Bydliště:Kolín nad Rýnem

Život

Semir vyrůstal v turecké čtvrti v německém Kolínu nad Rýnem. Odtud se vydal pracovat na policii a jednoho dne dostal nabídku od zdejší dálniční policie. Jeho předchůdcem byl Ingo Fischer. Jeho prvním parťákem byl Frank Stolte. Ten však beze stopy zmizel na konci první série a místo něj nastoupilAndré Fux, trochu agresivní, ale dobrý policista. I zbytek policejních zaměstnanců se v té době změnil- na místo staré šéfové nastupuje Anna Engelhardtová, kterou si i přes počáteční odstup Semir oblíbí, a hlavně také nová sekretářka Andrea Schäferová, do které se Semir zamiluje. Hezké dny ale naruší krutá smrt Andrého (je probodnut harpunou) a jeho místo u dálniční policie zaujme Semirův pozdější přítel Tom Kranich. Toho si Semir oblíbí a zažijí spolu mnohá nebezpečí. Tom ale potom kvůli smrti své těhotné snoubenky policii opustí a na místo něj je přijat mladý, sportovně nadaný komisařJan Richter. Ten jde na Semirovu svatbu s Andreou jako svědek a i přes to, že Andreu těsně před obřadem unesou, si oba řeknou své ano. Po Janovi se k policii opět vrátí Tom Kranich a oba spolu nějaký čas pracují. V té době se Semirovi a Andree narodí dcerka Aida (2005, epizoda Záblesk). Potom je ale Tom zastřelen při záchraně vietnamské dívenky a to Semira velmi zraní. Jeho nový parťák jeChris Ritter, speciálně vycvičený policista, který ale brzy zemře. Když Semirovi zemře další přítel, chce odejít, ale při dopravě svědka na soud s Chrisovým vrahem se seznámí s Benem Jagerem a u policie zůstane. Potom od policie odchází Anna Engelhardtová a na její místo nastoupí mladší šéfová Kim Krügerová. Nyní má s Andreou druhou dceru Lale (2009, epizoda Kóma) a žije s ní ve šťastném manželství.

Povaha

Semir je ke všem milý a hodný. Je kamarádský a má rád zvířata. Když je ale někdo z jeho okolí v nebezpečí, nezná s nikým slitování a chrání své přátele ze všech sil. V průběhu času se Semirův charakter trochu mění- nejprve je to mladý frajer se žvýkačkou v puse, časem se ale mění v zodpovědného, přesto ale veselého člověka a milujícího manžela a otce.Nebojí se postavit za ostatní a převzít zodpovědnost, zároveň je však kliďas. Tato povaha se mu v jeho nebezpečím nabitém povolání dálničního policisty více než hodí.

Zajímavosti

Herec Erdogan Atalay hrál po celou dobu Semira bez záskoku kaskadérů což je vzhledem k množství nebezpečných scén které Semir od počátku až do konce Kobry 11 zvládnul úctyhodné. Semir narozdíl od svých parťáků vydrží v seriálu po celou jeho dobu za kterou se mu podaří zdemolovat mnoho luxusních aut která vlastní, nebo prostě jen řídí, např. BMW, Ferrari 355. Semir udělá téměř cokoli aby splnil svůj úkol a to včetně těch nejneuvěřitelnějších automobilových honiček.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *