Uncategorized

Sarah Michelle Gellard

Povolání:herečka
Věk:34
Narození New Yourk,USA
Něco O Sarah:
Sarah začala svoji hereckou kariéru již ve čtyřech letech, právě když jedla v místní restauraci ji objevil jeden agent. O tři týdny později měla první práci v televizním filmu An Invasion of Privacy (1983). Také si v tomto věku zahrála v reklamách pro Burger King a McDonalds The Battle of the Burgers. V roce 1984 se její rodiče rozvedli. Ve stejný rok se objevila jako Philova dcera ve filmu Over the Brooklyn Bridge.

V průběhu několika následujících let dostávala několik menších rolí ve filmech i v televizi. První velký zlom přišel v roce 1993, když si zahrála v roli Kendall Hartové ve televizním seriálu All my children, kde působila 2 a půl roku. Za tuto roli byla v roce 1994 nominovaná a v roce 1995 již obdarována cenou Emmy v kategorii Younger Leading Actress.

Druhý významný zlom přišel, když dostala roli Buffy v seriálu Buffy,přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer). Nejprve se Warner Brothers rozhodlo natočit jen 13 dílů, ale kvůli velkému úspěchu se natočilo dalších 22 dílů. Díky bojovým scénám v seriálu se naučila Tae Kwon Do a Kickbox. Tento seriál odstartoval kariéru Sarah k větším filmovým rolím.

Hned v roce 1997 si zahrála vedlejší roli Helen Shivers ve filmovém thrilleru Tajemství loňského léta (I Know What You Did Last Summer) s Jennifer Love Hewitt. Kde cestou z párty čtveřice teenagerů autem srazí rybáře, který se jim přesně za rok začne mstít. Následovala další vedlejší role ve filmu Vřískot 2 (Scream 2), kde si zahrála po boku Davida Arquetteho, Neve Campbell a Cortney Cox .

V romantickém dramatu Velmi nebezpečné známosti (Cruel Intentions,1999), konečně dostala hlavní roli po boku Ryana Phillipa a Reese Witherspoon. Za tento film získala honorář 500 000 dolarů a za jednu roli v seriál Buffy, přemožitelka upírů si vydělala 75 000 dolarů. V dubnu roku 2001 se zasnoubila s Freddiem Prinzem Jr.

Sarah má hned několik tetování: čínský symbol, Tao symbol, Celtic desing a dýku.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *