Horses World

Kůň

Tento článek napíšu v rychlosti, ale k tomuto tématu chci opravdu něco napsat a potom jedu pryč takže bych to nestihla než bude nové téma.
Myslím, že je škoda, že někteří lidé nemají ke zvířatům takový vztah jaký by si zasloužili. Zvířata jsou naši kamarádi a nezaslouží si, aby jsme se k nim chovali zle.Kolik je týraných zvířat ať už jakýchkoliv. V mém srdci jsou koně, proto se také článek jmenuje Kůň. Koně jsou snad nejkrásnější a nejušlechtilejší zvířata jaké po naší zemi chodí. Je to zvíře s nejnádhernějšíma očima jaké jen může zvíře mít. Potom pohodí svou majestátní hřívou a to my vžene slzy do očí je něco krásnějšího než pohled na cválajícího koně, který pohodí hřívou a mizí v dál. Nejvíce se mi líbí koně, kteří nejsou uvězněni v nějaké stáji, ale ti co můžou volně pobíhat, kde se jim zachce a čelit krutému boji o přežití.
Bohužel se koně čím dál tím více šlechtí a nežije jich v opravdu tvrdých podmínkách tolik jako tomu bylo dříve. Což mi přijde jako škoda není nic lepšího než pohled na svobodné zvíře ve volném prostředí. Nejsem zase nějaký přehnaný aktivista nebo ochranář, ale prostě se mi líbí koně ve volné přírodě. Líbí se mi práce s koňmi přece jen koně i další zvířata jsou živé bytosti, které mají svou hlavu.Nikdy nevíte jakou reakci úplně přesně udělají. Ale mnohdy je to s nimi lepší než s lidmy aspoń vás pochopí a pohled do jejich očí vám rozzáří celý den.Když jsem smutná není nad to pohladit koně podívat se do jeho očí obejmout ho a vyplakat se do jeho hřívy.Potom vás šťouhne čumákem do ramene a vy víte, že všechny problémy zmizí. Tihle kamarádi jsou daleko lepší než ti lidští jsou tady pro vás navždy a jsou vám vděční za to, že jste s nimi. Není nic hezčího, když vás má kůň nebo jakékoliv jiné zvíře opravdu rádo. Za to, že se o něj staráte vám toho dá opravdu hodně. nikdy nezanevřete na zvířata jsou s námi už od pradávna a lidé dříve si jich vážili více než mnozí lidé teď. Važte si jich taky. Tohle je láska na celý život.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *