Filmy

Top Gun: Maverick

Akční / Drama

USA, 2022, 131 min

Děj: Pete „Maverick“ Mitchell k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl vždycky magnetem na průšvihy, což není úplně to co by armáda preferovala. Pilot je ovšem úplně ten nejlepší , proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie, takové, že ho skoro nikdo nemůže zvládnout.

Kromě mise a učení kadetů bude muset Maverick zvládnout i jednu obtížnou soukromou misi. Jedním z pilotů, které má připravit do akce, je i Bradley Bradshaw , syn jeho kamaráda a navigátora Goose, který v prvním dílu bohužel zemřel, protože se neúspěšně katapultoval ze stíhačky, kterou pilotoval Maverick. Bradley věří, že za to mohl právě Maverick. Snaží se kadetům předat jen to nejlepší i když bojuje neustále sám se sebou.

Můj názor: I když to není vůbec žánrově mi blízký film moc mě bavil. Byl plný napětí co se stane, ale taky plný lásky. Plný vzpomínek na první díl, který je předtím dobré vidět. Dost se zabývá i minulostí. Jsou tam také dost nezapomenutelné hlášky Mavericka. Musím pochválit také filmovou hudbu, která nemá chybu.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *